Toimitiloja suihkulla kiitos

Helsingin kaupungilla on kunnianhimoinen tavoite nostaa pyöräilyn määrää. Konstit ovat tässä savotassa monet. On valistusta, parempia väyliä, tiedotusta, uusia palveluita, tapahtumia ja vaikka mitä. Minä esitän nyt yhden konkreettisen ehdotuksen, joka helpottaisi työmatkapyöräilyä merkittävästi: kaupunki voisi tukea suihkujen remontointia toimitiloihin.

Meidän yrityksemme etsii uutta toimitilaa Helsingin kantakaupungista. Hakusessa on 50-100:n neliön tila. Meillä ei ole oikein mitään muita ehdottomia kriteereitä kuin se, että tilassa tulisi olla suihku. Työntekijämme tulevat töihin kymmenen kilometrin säteeltä. Osa meistä pyöräilee mielellään ja kymmenen kilometrin runttaamisen jälkeen pitäisi päästä suihkuun.

Ja tämäpäs onkin muodostunut ongelmaksi. Suihkuvaatimus karsii suurimman osan toimitilavaihtoehdoista pois. Isoista toimistohotelleista suihkut löytyy, mutta pienemmissä tiloissa suihkut ovat harvassa.

Välittäjät tarjoavat auliisti vaihtoehtoa, jossa vuokralaisen kustannuksella remontoitaisiin suihku. Suihkun saa rakennettua parilla tonnilla tilaan, jossa on jo vesi ja viemäröinti. Pienelle yritykselle tämäkin kustannus on iso. Mitäpä jos kaupunki lähtisi mukaan ja tukisi suihkuremontteja? Kaupunki voisi kattaa esimerkiksi 50% remonttikustannuksista? Tai 70%?

Enemmän suihkuja = enemmän työmatkapyöräilijöitä. Kaikki voittavat.

2 responses

 1. Suihkut pitäisi laittaa joka työpaikalle “pakollisiksi”. Täällä Kokkolassa ei edes kaupungintalolla ole työntekijöiden mahdollista käydä suihkussa. Tuo aamutreeni olisi houkutteleva ajatus, mutta idea vähän kärsii, jos suihkuun pitää kuitenkin mennä kotiin. Oon nyt useamman vuoden yrittänyt puhua suihkuja työntekijöiden käyttöön, toistaiseksi huonolla menestyksellä. Toki täälläkin on saunatilat, mutta eihän niitä nyt käyttää saa, kuluvat pian 🙂

 2. hande Avatar
  hande

  “Työhyvinvointiin laitettu euro tulee kuusinkertaisena takaisin”
  Tämä on yleinen toteama kun puhutaan työpaikkojen investoinnista työhyvinvointiin.
  Työmatkapyöräilyn suosiminen on erinomainen panostus työhyvinvointiin ja työssä jaksamiseen, työnantajan panostus pyöräilyn tukemiseen tulee varmasti takaisin muutenkin, ei siihen kaupungin tai valtion tukea tarvita.
  Onhan pienelle yritykselle tonnikin iso raha, mutta tulopuolella on työväki joka jaksaa paremmin painaa töitä eikä sairastele niin paljoa kuin ennen. Miksi siis verorahoja pitäisi laittaa tällaiseen asiaan josta työnantaja saa pienellä ajatuksen käytöllä muutenkin selkeää hyötyä?