Schwalbe Marathon Winter nastarenkaat

Kevät etenee, aurinko paistaa ja lämpötila nousee. On siis aika kirjoittaa nastarenkaista. Varoituksena heikoimmille: luvassa on oksettavaa kehumista.

Ostin viimesyksynä uudet nastarenkaat työmatkakäyttöön. Varastosta löytyi pari talvea käytössä olleet Nokian Gazza Extreme -renkaat. Ne ovat isokuvioiset, runsasnastaiset ja soveltuvat oivallisesti maastokäyttöön. Halusin työmatkoille jotain kepeämpää.

Tapani mukaan tein taustyöt huolellisesti, eli näin mainoksen Schwalbe Marathon Winter tarjousrenkaista ja kävin kotiuttamassa ne omalla rahalla asiaa sen enempää miettimättä. Renkaat ovat 42-milliset ja niissä on 240 nastaa. Luotettava lähde kertoi minulle, että Marathon Plussilla on taipumus hajota itsekseen, kun nastat tunkeutuvat renkaasta läpi ja puhkovat sisäkumin. Päätin ottaa riskin.

Aikaisemmasta kokemuksesta odotin, että nastarenkailla pyörä on raskas ajaa. Joutuisin ajamaan pykälää pienemmällä rattaalla, kuuntelemaan nastojen rapinaa ja työmatka pitenisi vartilla. Mutta toisin kävi! Marathon Plussat rullaavat todella hyvin. Sileisiin kesärenkaisiin verrattuna ero vierintävastuksessa oli häviävän pieni. Kovilla paineilla ajellessa työmatka-aika ei juurikaan lisääntynyt. En joutunut vaihtamaan pienempää ratasta.

Renkaat tuntuivat niin hyvältä, että mietin mahtaisivatkohan ne toimia oikeasti liukkaalla. Saksalaiset ovat kovia renkaantekijöitä, mutta eihän ne tiedä kunnon talvesta mitään. Kun lumet ja jäät tulivat, epäilykseni haihtuivat. Renkaat pitävät liukkaalla todella hyvin. Ajoin renkailla töihin joka päivä sekä heitin lenkkejä maantiellä. Koko lyhen ja ytimekkään talven aikana renkaiden pito ei pettänyt kertaakaan.

Olen omistanut monia nastarenkaita ja nämä ovat tähänastista parhaat. Nyt jään odottelemaan renkaiden itsestäänpuhkeamista, koska muuten ne ovat liian hyvät ollakseen totta.

2014-12-28 14.27.18-1

3 responses

 1. No niin, kerrotko miten kävi itsestäänpuhkeamisten suhteen? Tänään laitoin eteen tuollaisen Marathon Winterin. Elämäni eka nastarengas, ajattelin aloittaa heti huipulta. Mutta piankohan se jo poksahtelee itsestään?

 2. kampiapina Avatar
  kampiapina

  Eipä ole puhkeillut 🙂 Kerran meni viimetalvena kivi läpi. Muuten on toiminut tosi hyvin.

 3. nastat Avatar
  nastat

  Itsellä on ollut samat Marathon Winter Plussat jo 5 vuotta, eikä ole vielä yhtään kumia puhjennut 🙂