On uudenvuodenlupausten aika

On uudenvuodenlupausten aika. Tai ainakin sopiva hetki miettiä vähän tulevaa.

Pyöräilyn suhteen minulla ei ole tiukkoja kilometritavoitteita. Uskoisin, että ajoa tulee vähän viimevuotista enemmän, koska tarkoitus on ajaa lenkkiä myös talven aikana. Toisin kuin vuosi sitten.

Välillä mieli halajaisi jotain tavoitteellisuutta kampien veivaamiseen, mutta mitään kuningasajatusta ei ole vielä tullut. Seuraavat asiat pyörivät kuitenkin tähtäimessä:

– Vantaan Triathlonin perusmatka. Viimevuotiset kokemukset olivat ihan hyviä. Muut triathlon-kisat ajattelin jättää väliin.
– Reitti 2000:n ajaminen (120 km maastoajoa). Kokemus viime syksyltä oli niin siisti, että tämän haluaisin tehdä uudelleen.
– Tour de Helsingin yöajo. Viimevuonna havahduin tähän liian myöhään, mutta tänä vuonna haluaisin kokeilla.
– Lisäksi haluan kokea mahdollisimman monta kertaa pyöräilyn pieniä iloja, kuten Bodomin takaisia maisemia ilta-auringossa, aamuisia duunimatkoja ja sunnuntaisia pyöräilyjä perheen kanssa.
– Sokerina pohjalla haaveilen Suomen halki pyöräilystä Utsjoelta Espooseen. Toteutuessaan tämä olisi ilmiselvä vuoden pääjuttu. Matkaa kertyisi ainakin 1300-1400 km ja haluaisin ajaa tuon käytännön syistä aika pitkillä päivämatkoilla (150-200 km). Tämän suunnittelu käynnistyy toden teolla jahka kotiudun täältä etelästä.

Haluaisin myös viedä blogia eteenpäin. Kampiapina on lähtenyt liikkeelle alunperin Facebook-sivuna ja nykyinen blogi on jonkinlainen Facebookin jatke. Se on sekä visuaalisesti että teknisesti aika hirveä ilmestys. Facebook alkaa mediana myös hiukan väsyä. Nyt kun historia on osoittanut, että juttua piisaa, niin voisin siirtyä ihan oikean blogialustan käyttöön. Perinteisesti tämäntyyppiset hankkeet tahtovat kohdallani mennä vähän nysväämiseksi ja koodaamiseksi, mutta voisin koittaa nyt liikkua sisältö edellä ja käyttää valmiita komponentteja niin paljon kuin mahdollista.

Sisällöllisesti tarkoitus on jatkaa nykyistä linjaa ja kertoa omista pyöräilyfiiliksistä, pyöräilykulttuurista, ja treenaamisesta positiivisella otteella. Vaikka siirtyisinkin käyttämään täysiveristä blogialustaa, ajatus ei ole luopua “yksi kuva ja lause” -tyyppisistä kirjoituksista. Uutena juttuna ajattelin tuottaa videoita sekä mahdollisesti tuotearvioita. Aika näyttää miten näiden kanssa käy 🙂

Etelän oleskelu täällä Malagassa alkaa olla puolivälisä. Pyörällä en ole ajanut metriäkään, mutta olen käynyt joka toinen päivä juoksemassa noin 8 km:n lenkin. Lisäksi on tullut käveltyä aika paljon. Eilen tuntui jaloissa väsymystä ja ajattelin pitää vähän juoksutaukoa. Tänään kuitenkin tuntui sen verran levänneeltä, että pinkaisin illansuussa rantabulevardille. Juoksu tuntuukin olevan täällä suosittu liikuntamuoto. Rantakatu on välillä piukassa lenkkeilijöitä. Tätä vauhtia jos jatkan, niin juoksen täällä enemmän kuin vuoden 2013 aikana Suomessa 🙂

Posted in