Vuosi alkaa olla paketissa

Vuosi alkaa olla paketissa. Lensin eilen perheen kanssa “talviasunnolle” Malagaan ja vahva veikkaus on, että pyöräilyt on tän vuoden osalta pyöräilty. Saattaa olla, että vuokraan täällä fillarin, mutta katsotaan nyt tuleeko tehtyä. Voi olla, että käyn vain juoksemassa. Nyt on kuitenkin hyvä hetki luoda lyhyt katsaus kuluvan vuoden aikana ajettuihin kilometreihin.

Ajoin vuoden 2013 aikana yhteensä 5621,5 kilometriä. Tästä ehdottomasti suurin osuus muodostui työ- ja hyötyajosta, yhteensä 3611,2 kilometriä. Maantielenkkejä ajoin 27 kappaletta, yhteensä 1553,9 kilometriä, keskimäärin hiukan vajaa 60 kilometriä per lenkki. Maastossa ajoin 17 kertaa, yhteensä 456,4 kilometriä.

Hyötykilsat ovat hyötykilsoja ja niitä kertyy mitä kertyy. Niiden suhteen minulla ei ole tavoitteita, koska ne nyt ovat matkoja, jotka on “pakko” ajaa. Pidempiä maantielenkkejä yritän tehdä vähintään kerran viikossa kelien niin salliessa. 27 kertaa on noista lähtökohdista aika lailla passeli määrä. Perheelliselle työssä käyvälle muutakin liikuntaa harrastavalle kolme tuntia maantielenkkiä viikossa kauden ajan on mielestäni ihan ok. Maastossa olen oikeastaan vasta innostunut ajamaan, joten uskoisin lukeman olevan kasvussa ensi vuonna. Kevätkaudella taisin käydä metsässä vain pari kertaa ajamassa.

Olen ihan tyytyväinen kilsoihin. Runsaat viisituhatta kilometriä vuodessa on roimasti enemmän kuin Espoolaisen keskimäärin pyöräilemä 200 kilometriä. Toisaalta siitä on vielä matkaa kovien treenaajien yli kymmeneen tuhanteen kilometriin. Olen miettinyt haluaisinko lähteä aktiivisesti nostamaan ajomääriä. Se tarkoittaisi, että joutuisin luopumaan jostakin. Esimerkiksi perheen kanssa vietetystä ajasta, muista lajeista (mm. uinti, sulkapallo), yöunista tai työnteosta. Tällä hetkellä en ole siihen valmis. Pyöräilen tällä hetkellä oikeastaan niin paljon kuin pystyn 🙂

Tavoitteena on ensi vuoden aikana pyöräillä jotakuinkin saman verran. Talvikaudella koitan lisätä maastopyöräilykertoja. Kesällä suuntaan maantielle edelleen vähintään kerran viikossa.

Vastaavat lukemat vuodelta 2012 olivat yhteensä 4910,7 km (3360,7 km hyötyä, 1487 km maantietä ja 63 km maastoa) ja vuodelta 2011 yhteensä 4132,9 km.

Näiden numeroiden myötä toivotan kaikille superhyvää joulua ja uutta vuotta 🙂

Posted in