Talvipyöräilyvinkki #1: Ilmanpaineet

Talvi on saapunut nyt tänne eteläänkin ja maa on valkoisena lumesta. Olen nyt pyöräillyt yhtäjaksoisesti ympäri vuoden melkein kymmenen vuotta, joten ajattelin talven kunniaksi aloittaa juttusarjan, jossa jaan lyhyitä ja ytimekkäitä talvipyöräilyvinkkejä. Talvioloissa pyöräilyyn löytyy läjäpäin hyviä juttuja, joten koitan keksiä jotain uutta sanottavaa. Katsotaan miten käy 🙂

Ajattelin aloittaa sanomalla muutaman sanan ilmanpaineista. Kesällä pumppaan renkaat koviksi – yleensä niin täyteen kuin rengas vain sallii. Talvella kuitenkin vaihtelen ilmanpaineita vallitsevan kelin mukaan. Jos keli on oikein huono lasken ilmanpaineita. Tyhjempi rengas on pehmeämpi ajaa epätasaisella alustalla ja nastat purevat paremmin. Etenkin etelässä saattaa kuitenkin liukkaiden sääjaksojen välissä olla käytännössä täysin lumettomia kausia. Pitoa ei tarvita niin paljoa eikä alustakaan ole niin epätasainen. Tällöin laitan renkaan täyteen, mikä tekee polkemisesta kevyempää.

Posted in