Vuosi 2014 numeroin ja kuvin

Vuodenvaihteen kunniaksi on hyvä pysähtyä katsomaan taakse jäänyttä vuotta. Vuodenvaihde tosin meni jo aikoja sitten, mutta koskaan ei ole liian myöhäistä tehdä yhteenvetoa! Tykkään muissa blogeissa vuosiyhteenvedoista, joten ehkäpä tämä kiinnostaa jotakuta. Ainakin itseäni.

Vuonna 2014 ajoin yhteensä 4970 kilometriä. Näistä kilometreistä 3288 tulee hyötypyöräilystä, 752 maastosta ja 929 maantieltä. Maastossa kävin 32 kertaa ja maantiellä 16 kertaa. Merkillepantavaa aikaisempiin vuosiin verrattuna on maastopyöräilyn osuuden kasvu. Maastopyöräilyn lisääntyminen vähentää kokonaiskilometrejä, koska maastossa matka ei taitu niin nopeasti kuin asfaltilla. Hyötypyöräily muodostaa myös edelleen pyöräilyni selkärangan. Kokonaiskilometrimäärä jäi hieman vuodesta 2013, jolloin ajoin 5621 kilometriä.

Vuoden 2014 merkkillepantavimmat asiat paljastuvat kuitenkin tästä graafista, joka kuvaa viikottaisia pyöräilykertoja:

vuoden2014treenit

Kuten kuvasta näkyy, vuodessa on kaksi useamman viikon pudotusta nollaan. Toukokuussa kaaduin pyörällä ja mursin solisluuni. Jouduin ottamaan kuusi viikkoa hyvin rauhallisesti. Syksyllä minua taas vaivasi sitkeä kova yskä, joka lopulta kahden kuukauden jälkeen diagnosoitiin keuhkoputkentulehduksesti. Käytännössä jouduin vuoden aikana pitämään melkein kolme kuukautta taukoa pyöräilystä.

Kaikenkaikkiaan olen kuitenkin tyytyväinen vuoden 2014 saldoon. Kuten viimevuotisessa yhteenvedossa totesin, en pystyisi pyöräilemään paljon enempää luopumatta jostain. Kokonaiskilometrimäärä on minulle myös vain mielenkiintoinen luku. En ole asettanut sen suhteen sen suurempia tavoitteita. Ajan edelleen sen takia, koska se on kätevä tapa liikkua ja siitä saa oloja.

Jotta homma ei menisi ihan numeroiden murskaamiseksi, kasasin myös vuoden 2014 fiiliksia Instagramista:

Pyrin käymään uimassa kerran viikossa. Syksyn sairastelu katkaisi hyvän putken:

http://instagram.com/p/jI6atPM1gn/?modal=true

Uusi maasturi tuli ja meni:

http://instagram.com/p/mLGfnes1hc/?modal=true

Uusi toimisto, uusi työmatka:

 

http://instagram.com/p/narfrAs1h8/?modal=true

Kaaduin pyörällä ja solisluu murtui:

http://instagram.com/p/oYB4NTM1gh/?modal=true

Näitä hetkiä lupasin muistella talvella:

http://instagram.com/p/qR21Q5s1h6/?modal=true

Perheen kanssa tuli kesällä koettua monta hyvää reissua:

http://instagram.com/p/rzHdVos1kv/?modal=true

Saariston rengastien ajoimme elokuun lopussa:

http://instagram.com/p/sVJ19fM1pO/?modal=true

Ja lenkkeily jatkui läpi talven:

http://instagram.com/p/xJt5oYM1lI/?modal=true