Mikä ihmeen Poljento?

Olet ehkä saattanut huomata, että pari viikkoa sitten lanseerattiin uusi pyöräilyaiheinen verkkolehti Poljento. Jos olet ollut oikein tarkkaavainen, olet ehkäpä huomannut, että olen mukana kirjoittajien joukossa. Ajattelin hieman kertoa mistä on kyse ja miksi olen mukana.

Alunperin Poljento oli nykyisen päätoimittajan Hannan oma fillariblogi. Ajatus blogin laajentamisesta verkkolehdeksi kehkeytyi vuoden alussa. Tarkoitus on luoda sisällöllisesti laadukas verkkolehti, joka käsittelee pyöräilyä eri näkökulmista. Avainsana on nimenomaan laatu. Tavoitteena on, että jutut ovat kiinnostavia ja menevät pintaa syvemmälle. Myös kuvien laatuun on tarkoitus panostaa. Poljennon on tarkoitus olla enemmän kuin blogi. Se tulee toivottavasti olemaan jonakin päivänä journalistisesti uskottava media.

Itselläni on henkinen pakkomielle tehdä elämässäni jotain, joka hyödyttäisi pyöräily-yhteisöä. Ideoita on pyörinyt päässäni aina mobiilipeleistä tapahtumiin. Ajatus verkkolehdestä on käynyt myös mielessä. Toistaiseksi olen kuitenkin tyytynyt kammenveivaukseen ja leukojen louskuttamiseen sosiaalisessa mediassa.  Kun Hanna pari kuukautta sitten kyseli kiinnostaisiko minua olla Poljennossa mukana, en kauaa miettinyt. Konsepti ja taustajoukot saivat minut vakuuttumaan, että tämä kortti kannattaa katsoa.

Ensimmäinen Poljennon numero julkaistiin toukokuun alussa tiukan rutistuksen päätteeksi. Olen vastannut sivuston tekniikasta ja kirjoitin ensimmäiseen numeroon jutun HUG Bikeshopista. Kunnianhimoinen tavoitteeni on kirjoittaa yksi juttu kuukaudessa. Koska olen vähän tällainen kaikesta kiinnostunut jokapaikan höylä, jutuillani tuskin tulee olemaan selkeää yhteistä linjaa. Jos on jotain toiveita, niin saa esittää 🙂

Posted in