Uusi keula työmatkajuhtaan

Ajelen töihin Trekin 29-tuumaisella jäykkäperäisellä yksivaihteisella maasturilla. Aikaisemmin ajoin pyörällä myös maastolenkkejä. Pyörän joustokeula on melko kökkö viritys. Se on halpa, painava ja tuntumaltaan karmea. Viime talven aikana kurjuus kulminoitui ja keula alkoi ruostua. Lisäksi siinä alkoi olla väljyyttä. Koska en halunnut kuolla liikenteessä, päätin ostaa uuden etuhaarukan.

Selailtuani hetken netin tarjontaa totesin, että haarukka on itseasiassa melko kallis osa. Kokemusesta viisatuneena halvan joustokeulan ostaminen ei houkuttanut. Hyvät joustot taas maksoivat rutosti. Päätin etsiä jäykän keulan, koska ympärivuotisessa päivittäisessä käytössä yksinkertaisuus ja kestävyys ovat tärkeimmät ominaisuudet. 29-tuumaisia ei-muovisia haarukoita oli liikkeellä aika huonosti, mutta lopulta päädyin tilaamaan Surlyn Krampus -keulan. Ostin samalla uuden ohjaustangon ja stemmin.

Uudet osat laskevat pyörän painoa mukavasti. Lyhyempi haarukka ja loivempi stemmi takaavat myös matalamman ajoasennon, joten pääsen kovempaa!

Solisluuvamma ei vielä salli pyöräilyä, mutta osat pääsin asentamaan tänään. Ihan heittämällä se ei mennyt, mutta internetin viisaiden miesten avuilla sain alemmankin laakerin paikalleen (kiitos Juho ja Jani!). Vielä tarvitaan pientä viimeistelyä. Aikaa on, koska kahteen viikkoon en vielä saa ajella.

Yllä on alkuperäinen. Alla uusi kokoonpano.

2014-06-22 20.53.48