Tempoako vai ei

Tempoako vai ei. Kävin sunnuntaina ajamassa pohja-ajan yhdeksän kilometrin reitillä, jossa tarkoitus olisi jatkossa testailla kuntoa kelloa vastaan. Ideana olisi ajaa tuo pätkä niin kovaa kuin äijästä lähtee. Tällä hetkellä seuraan kunnon kehittymistä lähinnä tarkkailemalla lenkkien keskinopeuksia ja ajattelin kokeilla tällaista vakiotempomista tähän rinnalle. Katsotaan miten jaksan hommaa jatkaa.

Tempomisessa on parikin hyvää puolta. Ensinnäkin kovaa ajaminen on siistiä. Toisekseen välillä pyörälenkkien tekemiseen ei ole paljoa aikaa, joten pitää kompensoida lyhyttä matkaa kovalla vauhdilla 🙂

Ensimmäisellä kerralla pohja-ajaksi kellottui 15.46 keskinopeuden ollessa 34,3 km/h. Olosuhteet ei olleet mitenkään otolliset. Lähdin liikkeelle suoraan ruokapöydästä, joten piti vähän rajoittaa menoa.

Reitti kulkee (yllätys yllätys) suosikkimaastoissani Bodom-järven rantamilla. Lähden liikkeelle kehä III:n tuntumasta ja ajan järven ympäri golf-kentän tienoille saakka. Reitti on melko mäkinen, oheisessa kuvassa on reitin korkeusprofiili. Eipähän tule ajettua sitten liian kovaa 🙂

Posted in