Kolme jokakodin kuntolaitetta

Maailma on pullollaan kaikenmaailman kumilenkkiä, selätintä ja jumppapalloa, jotka mainosmiehen mukaan jokaisella pitäisi ehdottomasti olla. Välillä on vaikea päätellä, mitä niistä sitten oikeasti tarvitsee. Meilläkin on sekalainen valikoima tällaisia vehkeitä ja ajattelin kertoa mitä niistä itse suosittelen. Jos et muita osta, niin osta nämä:

  1. Tasapainolauta
    Tasapainolauta on jumalainen vehje. Se vahvistaa kehon lihaksia hyvin monipuolisesti. Tasapainolauta vaikuttaa etenkin jalkojen, lantion ja selän lihaksiin. Lisäksi se myös yllättäen parantaa tasapainoa. Kun laudalla seisoo vartin, niin pohkeet ovat aivan tulessa. Pro-vinkkinä voin kertoa, että tämä toimii myös toimistolla. Ostin sellaisen meille ja ihmiset ajautuvat huomaamattaan tasapainoilemaan. Tasapainolautaa ostaessa kannattaa hieman vertailla hintoja. Omien kokemusten mukaan haitari on jopa 20-100 euroa.
  2. Pilates-rulla
    Jos minun pitäisi valita autiolle saarelle mukaan yksi esine, se olisi pilates-rulla. Se on äärimmäisen monipuolinen vimpain. Itse  käytän rullaa jalkojen hierontaan, selän rusautteluun ja niskan avaamiseen. Rulla on siitä vinkeä laite, että esimerkiksi jalkoja hieroessa ylävartalon lihakset vahvistuvat samalla.
  3. Hierontapallo
    Minulla on noin tennispallon kokoinen nystyräinen hierontapallo. Sillä saa avattua jumiutuneita lihaksia ja olen esimerkiksi pysäyttänyt orastavia hartiakipuja hieromalla yläselkää ja hartioita seinää vasten. Palloja saa parilla eurolla, joten tässä vekottimessa on ehdottomasti paras hinta-laatu-suhde.

Tärkeintä kaikissa vehkeissä on kuitenkin se, että niitä oikeasti myös käytetään. Tasapainolauta kaapin perällä ei paljoa lämmitä. Meillä onkin semmoinen periaate, että näitä pidetään olohuoneessa näkyvillä. Siten niitä tulee puoliautomaattisesti käytettyä. Istuminenhan tunnetusti tappaa, joten itsensä hienovaraisesta aktivoinnista ei ole mitään haittaa.

pilates-rullatasapainolautahieroontapallo

Posted in

,