Tänään mentiin Reitti 2000 pyörillä

Tänään mentiin Reitti 2000 pyörillä. Kyseessä on Espoon, Vantaan ja Helsingin alueella kulkevat 110:n kilometrin mittainen ulkoilureitti. Maasto on enimmäkseen helppoa hiekkatietä tai hiekkapohjaista ulkoilutietä. Ehkä noin 15 kilometriä matkasta on vaikeakuluista polkua, joka kulkee helpoiten maastopyörällä. Jos silläkään – lykkimiseksihän se meni. Joku jossain internetissä väitti, että reitin voisi ajaa melkein millä tahansa pyörällä. Väite on väärä 🙂 Mukana oli yksi cyclocrossari ja se kulki pahimmissa paikoissa eteenpäin lähinnä rautaisen kunnon voimalla.

Kotiin tullessa mittari näytti matkaksi 106 km ja ajaksi 8 tuntia. Tuon lisäksi pidettiin yksi pidempi kyrsäbreikki, joka ei ole tuossa ajassa mukana. Siirryin reitille vasta Myyrmäestä. En jaksanut ajella edestakaisin Laaksoon vain lähteäkseni oikeasta pisteestä. Tarkoitus ei ollut ajaa mitenkään erityisen lujaa, mutta ei se nyt ihan hidasteluksikaan mennyt… Suurimman osan matkasta meitä oli neljä, kiitos vaan kaikille seurasta!

En ole koskaan ajanut noin pitkää maastolenkkiä ja täytyy sanoa, että tämä oli ehkä rankin pyörälenkki ikinä. Maantiellä tällaiset matkat lähtee heittämällä 🙂 Kotona odotti eeppiset pastat (huoltojoukoille tulisi myöntää Nobel-palkinto) ja sauna. Nyt on hiukan vihannes-olo.

Posted in