Uimahallikausi jatkuu

Uimahallikausi jatkuu. Vuosi sitten totesin, että yläruumini surkastuu ja jalat treenaa. Päätin tehdä asialle jotain. Mietin ensin salille menemistä, mutta se ei ole oiken minun juttu. Kävin joskus kymmenen vuotta sitten säännöllisesti salilla treenaamassa, mutta se tuntui jotenkin liian keinotekoistelta ja tylsältä. Uimisesta sen sijaan olen aina tykännyt. Aloitin siis vuosi sitten säännölliset uinnit. Kaakelin tuijottaminen 25-metrin altaassahan EI OLE keinotekoista ja tylsää 🙂

Olen käynyt nyt vuoden verran kerran viikossa uimassa poislukien kesätauko. Kesälläkin on tullut lilluttua luonnonvesissä, mutta se on ollut enemmän uiskentelua kuin uintia. Käyn uimassa aamuisin ennen duuniin menoa. Uintireissut ovat aika koruttomia. Halliin sisään, uimakamat päälle, nopean suihkun kautta altaaseen, 2000 metriä vapaata (siihen menee yleensä noin 40 min), suihkuun, vaatteet päälle ja fillarilla töihin. Tykkään saunoa, mutta olen optimoinut sen ja kaiken muun fiilistelyn aamu-uinnin aikatauluista pois.

Keväällä aloin tehdä intervalliharjoituksia. Ensin uin 500 metriä rauhallisesti, sitten 500 metriä kovaa, sitten 500 metriä rauhallisesti ja loput 500 metriä siten, että ensin 25 metriä aivan täysillä ja perään 25 metriä rauhassa. Etenkin tuo lopun intervallitreeni on tosi hauskaa, koska täysiä on kiva mennä 🙂 Kun nousen altaasta, olo on kuin Hulkilla.

Hallien auettua kesätauon jälkeen jatkoin uinteja perjantaina. Jatkossa joudun käyttämään kauempana olevaa Tapiolan hallia, koska parin sadan metrin päässä sijaitsevassa Leppävaaran uimahallissa alkoi iso kaksivuotinen remontti. Onneksi Tapiolan halli osuu edelleen työmatkalle. Mietin myös viikottaisten uimakertojen määrän nostamista kahteen. Olen myös miettinyt, että alkaisin ottaa tarkemmin aikaa, jotta tietäisin mitä vauhtia oikeasti menen. Se edellyttäisi soveltuvan mittauslaitteiston hankintaa (lue: kello). Saapa nähdä.

Ps. Kuvassa bestikseni valmiina molskahtamaan altaaseen.

Posted in