Teppo Moisio peräänkuuluttaa järkeviä pyöräilyn väistämissääntöjä

Teppo Moisio peräänkuuluttaa järkeviä pyöräilyn väistämissääntöjä. Olen pari kertaa yrittänyt ymmärtää ja opetalla sääntöjä, mutta huonolla menestyksellä. Ja vaikka itse säännöt osaisikin, se on turhaa koska kukaan muu ei osaa…

Liikenteessä mennäänkin siis lähinnä maalaisjärjellä. Yleisesti on todettava, että minusta ainakin täällä Espoossa autonkuljettajat väistävät pyöriä kiitettävästi. Tuntuu siltä, että pyöräilijät rinnastetaan jalankulkijoihin. Käytännössä autot pysähtyvät usein sellaisissakin tilanteissa, joissa auto saisi mennä. Toki joitakin poikkeuksia on, mutta ne ovat vähemmistössä. Autoilijoiden nöyrään väistelyyn saattaa tosin vaikuttaa agressiivinen risteyskäyttäytymiseni, johon kuuluu kärkkyminen ja tiukka katsekontakti kuljettajan kanssa. Viidakon lakien avulla mennään, kun Suomen lait ei toimi.

http://www.hs.fi/kaupunki/Py%C3%B6r%C3%A4ilyn+s%C3%A4%C3%A4nn%C3%B6t+kuntoon+kiitos/a1305695305316

Posted in