Vantaa Triathlon on suoritettu

Vantaa Triathlon on suoritettu. Osallistuin perusmatkaan, jonka pituudet oni 1500 m uintia, 40 km pyöräilyä ja 10 km juoksua. Vastaavat aikani oli 00:26:56, 01:16:20 ja 01:06:31. Kokonaisaika oli 02.49.46. Keli oli todella kuuma, reippaasti yli 25-astetta, joten nestettä piti tankata tosissaan.

Lähdössä meinasi tulla todella kiire, koska tajusin liian myöhään, että en voi uida silmälasit päässä. Jouduin viemään lasit vaihtopaikalle ja ehdin lähtöön viimehetkellä. Meidän lähtö oli päivän ruuhkaisin, liikkeelle lähti yhtaikaa 200 kilpailijaa. Uinnin alku oli todella ruuhkaista, mikä oli tavallaan aika hieno kokemus. Suunnistus oli haastavaa, koska ilman silmälaseja olen puolisokea. Sen lisäksi lasit huurtui ja ruuhkakin haittasi. Kaarsin parissa kohtaa vähän liian kaukaa. Kaikenkaikkiaan uiminen tuntui mahtavalta ja nousin vedestä sijalla 31 (koko lähdin sija, ei vain oman sarjan).

Pyöräily oli odotetusti hienoa. Ainahan se. Kisaa varten oli eristetty 10 kilometriä Vanhaa Lahdentietä. Fillarilla sai päästellä iloisesti suoraa suljettua tietä pitkin eikä pahempia mäkiäkään ollut. Alussa oli hiukan huono olo – uinnin rasitus painoi päälle. Mutta olo koheni aika nopeasti kun pääsin vauhtiin ja sain vähän tankattua. Hyvä uintitulos alkoi näkyä heti, kun hitaammat uimarit mutta kovemmat polkijat tuli oikealta ja vasemmalta ohi. Siinä vaiheessa kun sain hitaimpia kierroksella kiinni pääsin itsekin ohittelun makuun. Ja mikäs sen hienompaa! Lopussa meinasi pasmat mennä vähän sekaisin, kun huonon päällysteen takia pyörä tärisi ja mittari lensi ojaan. En jäänyt parinkympin perusmittaria sieltä pelastamaan. Mittari on minulle kuitenkin tärkeä motivaattori, joten viimeiset viisi kilometriä piti painaa vain täysiä. Vaihtoon tullessa olin sijalla 60. Pyöräilyn keskinopeus oli 31,4 km/h.

Kuten olin odottanutkin, juoksussa iski maanpäällinen helvetti (lämpötilakin oli kohdallaan). Pyöräilen päivittäin, uin viikoittain ja juoksen silloin tällöin, joten en ole yllättynyt. Lönkytin todella hidasta lenkkivauhtia. Rata oli myös aika vaikea, nousuja oli paljon. Tässä kohtaa ohi tultiin oikealta ja vasemmalta. Yritin hillitä itseäni, etten olisi kiihdyttänyt vauhtia, koska se olisi johtanut äkkikuolemaan. Kävelin juomapaikoilla aina kymmenisen metriä. Otin toiseen käteen vettä ja toiseen urheilujuomaa. Veden kaadoin suoraan niskaan ja urheilujuoman kurkkuun. Koko juoksu oli yhtä tuskaa ja maaliviivan ylitys oli taivaallinen hetki. Tulin maaliin sijalla 135. Omassa sarjassa tulin maaliin sijalla 91.

Kokonaisuudessaan skaba oli todella mahtava kokemus. Etenkin uinnista ja pyörälystä nautin täysin siemauksin. Juoksu menee kategoriaan “mahtavaa, koska selvisin siitä”. Kuvia tulee myöhemmin lisää.

Lisää tätä.

Posted in