Tour de Helsingissä kuolee

Tour de Helsingissä kuolee. Ainakin jos uskoo sitä kuvaa, joka syntyy Fillarifoorumia lukemalla. Ihmiset ajaa miten sattuu, kasoja tulee, luita katkeilee ja sairaala täyttyy raadoista. Olen miettinyt miksei tapahtuman turvallisuudesta ole saatu virallista näkemystä. Nyt on. Tapahtuman pääpuuhamies Tuomas Pernu otti turvallisuuteen kantaa juuri postiluukusta kolahtaneessa Tour de Helsinki -lehdessä. Hän heitti pöytään hyvän argumentin. Kansainvälisissä vertailuissa on todettu, että yleisötilaisuudessa keskimäärin ensiapua tarvitsee 1-2% osallistujista. TdH:ssakin ensiavun tarve osuu vuosittain tuohon haarukkaan. Tapahtumaan osallistuminen on siis yhtä turvallista kuin Madonnan konsertissa käyminen – mitä voi pitää jopa yllättävänä tapahtuman luonteen huomioiden. Vaikka TdH on siis tilastollisesti turvallinen tapahtuma, tilanteen parantamiseksi tehdään kuitenkin muutoksia. Tänä vuonna nopeimmista ajoryhmistä poistetaan jänikset. Näin ajajat hajaantuvat pienemmiksi ryhmiksi.

Posted in