Hesarin kolumnisti on väärässä

Hesarin kolumnisti on väärässä. Oheisessa kolumnissa sanotaan:

“Kaikkein epämiehekkäin on lujaa kiitävä lihaksikas pyöräilijä, joka rimputtaa soittokelloa jalankulkijoille, jotta nämä väistäisivät. Kuka hän oikein kuvittelee olevansa? Herra Rasvattu Salama? Pitäisikö kaikessa rauhassa astelevan jalankulkijan muka väistää ojaan ja ehkä jopa kumartaa?”

Tämä on asenne, josta meidän pitäisi päästä eroon. Kellon soittaminen ei ole hyökkäys muita kohtaan. Pyörä on äänetön. Soittokellon käyttö lisää yleistä turvallisuutta. Kynnystä päräyttää soittoakelloa pitäisi laskea roimasti. Se ei ole hyökkäys, se on muiden huomioon ottamista.

Itse asensin viimekesänä soittokellon kaikkiin pyöriini (jopa siihen josta olin repinyt heijastimetkin irti). Pyrin itse soittamaan kelloa kun tarve vaatii ja kiitän ääneen aina väistävää osapuolta. Haastankin nyt kaikki pyöräilijät tekemään samoin. Soitellaan kelloa, kiitellään ja tehdään kevyenliikenteen väylästä parempi paikka.

http://www.hs.fi/paakirjoitukset/Py%C3%B6r%C3%A4ilij%C3%A4+ole+mies/a1366263059406

Posted in